WAŻNE INFORMACJE       

           

 Zgodnie z wcześniejszą informacją (znajdującą się poniżej) od bieżącego roku szkolnego opłatę za posiłki wnosi się z dołu czyli po miesiącu, w którym dziecko skorzystało z posiłku.

Szczegółowe informacje otrzymają Państwo 30 września w dzienniku Librus od Pani intendent Moniki Saneckiej

Dzieci  zapisane na obiady w roku 2019/2020 będą nadal korzystać z posiłków w bieżącym roku  szkolnym .

 

Przypominamy, że jeżeli chcą Państwo aby dziecko nie korzystało z posiłków w bieżącym  roku szkolnym , należy  złożyć rezygnacje na piśmie u  pani  Intendent  . W przeciwnym razie będziecie Państwo  musieli uiścić stosowną należność.


 

   

ZMIANA W DOKONYWANIU PŁATNOŚCI !

 

   Opłaty za korzystanie z posiłków wnosi się u intendentki  w  okresach miesięcznych z dołu w terminie do 15 dnia miesiąca następującego po miesiącu , którego rozliczenie dotyczy ( np. za wrzesień do 15 października). Wyjątek stanowi grudzień i czerwiec - w tych miesiącach należy zapłacić za miesiąc poprzedni i bieżący.

 

Możliwe jest dokonanie opłaty za wyżywienie bezpośrednio  przez rodzica ucznia ( opiekuna prawnego), poprzez wpłatę na konto bankowe wpisując w tytule przelewu :

 

Nazwa odbiorcy: Leskie Centrum Edukacji i Sportu.; ul .Parkowa 1, 38-600 Lesko

 Nr rachunku odbiorcy: 50 1130 1105 0005 2489 2820 0009

  Nazwa zleceniodawcy : imię i nazwisko  rodzica /opiekuna prawnego

 Tytułem : ( W tytule przelewu należy wskazać imię i nazwisko dziecka oraz wysokość opłaty za wyżywienie oraz miesiąc, za który dokonywana jest wpłata )

 Tytułem: ( imię i nazwisko dziecka)…………….; opłata za wyżywienie:……………..; miesiąc……………; Szkoła Podstawowa im. Wincentego Pola w Lesku.

 

 Wpłaty należy dokonywać odpowiednio wcześniej , by środki wpłynęły na konto bankowe najpóźniej  w ostatnim dniu terminu czyli do 15 dnia miesiąca, w którym dokonujemy wpłaty. Po upływie terminu płatności, będzie wysyłane upomnienie za zwłokę w wysokości 11 zł a następnie tytuł wykonawczy i kolejno pismo do urzędu skarbowego.

W przypadku nieobecności ucznia należy dokonać zgłoszenia tego faktu (telefonicznie lub osobiście) najpóźniej dnia poprzedzającego nieobecność do godz:13.00 .Brak takiego zgłoszenia będzie traktowany jak skorzystanie z posiłku.

 

Proszę na bieżąco śledzić informacje w zakładce stołówka.

 

 

                                                      

 

 JADŁOSPIS
STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

21.09.2020 - 25.09.2020

DNI TYGODNIA

POSIŁEK REGENERACYJNY

ALERGENY

poniedziałek

 Zupa pomidorowa z ryżem, bułka grahamka, herbata z cytryną, owoc

*1,7,9

wtorek

Ziemniaki, kotlet mielony, mizeria ze śmietaną, kompot, 

*1,3,7,9

środa

 Makaron ze szpinakiem, kompot, owoc

*1,7,9

czwartek

 Kasza bulgur, gulasz z indyka, ogórek kwaszony, kompot

*1,9

piątek

Pierogi ruskie, jogurt owocowy, herbata z cytryną, owoc

*1,3,7,9

                                                                                                                                                             Opracowała Monika Sanecka - Intendent


Przygotowany jadłospis może ulegać zmianie z uwagi na nieprzewidziane sytuacje.

 

 

 

 Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową, poniżej przedstawiono załącznik do powyższego Rozporządzenia.

 

14 ALERGENÓW - SUBSTANCJI I PRODUKTÓW

POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.

(wymagających uwzględnienia w jadłospisie)

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut)

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

7.Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)

14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie) 
 

 

 

 

 INFORMACJE O OBECNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH

ALERGENÓW PODAWANE BĘDĄ W CODZIENNYM JADŁOSPISIE

(przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie)

* Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, lubczyk, tymianek, curry, kminek, estragon,  czosnek granulowany, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.